31 Ekim 2008 Cuma

Bu Kışın Modası Dut İp

Bu kışın modası Dut İp.
Bu ipi ilk 10 marifette gördü, uzun zamandan beri Kükçü hana uğramıyordum. O kadar hoş fularlar yapmışlar ki dayanamayıp bende aldım. Ama oradaki bayan bir iki renginden şişle yapmış. O daha çok hoşuma gitti. Bayan bunlardan bebek battaniyesi, çanta, etol vb. gibi şeyler yapıldığını söyledi.
Ben okadar hamarat olmadığım için, hele örgüde arttırma, eksiltme, kesme konularında sıfır kabiliyete sahip olan ben sadece, atkı, fular gibi başladığın ilmekle biten örgüleri tercih ediyorum. Ama yapılanlarıda büyük bir hayranlıkla seyrediyorum. Aslında biri bana güzel güzel anlatsa yaparım da bir başarısız denemem oldu bu konuda diye pek ziyanda etmek istemiyorum açıkçası ipleri. Sadece örmek dışında birşey bilmeyen ben cahil cesaretimidir bilmem fermuarlı hırka örmeye karar verdim. O tarif etti bu tarif etti annem yakasını yaptı.
Birde bol örmüşüm sallum şullum birşey oldu. Kış günlerinde evde bayağı işimi görüyor ama
dışarda giyilecek cinsten değil bence. Aslında moda ya salaş ne bileyim benim tarzım değil ondan heralde. Bir ara resmini çekip kaydederim ne kadar haklı olduğumu görürsünüz.
Evet bu dut ipin çok güzel renkleri var. Birde iki cinsi. Biri biraz daha tok. Birinin dut gibi olan yeri dar uzun. Bu arada kullandığım şiş kemikten. Rahmetli Anneannemin gençkızlığında alınmış. Teyzemdeydi. İki sene önce sen kullanıyorsun diye bana verdi. Anneannemden birçok hatıra var ama bu devamlı elimin altınta. Birde iki üç ay önce şiş kutusu aldım şişlerim toplandı. Kalın tahta şişlerim için birtane daha almam lazım.


8 ilmekle başladım örmeye ip çabucak bitti. Söktüm 6 ilmekle başladım yine kısa oldu busefer 4 ilmekle başkadım bu sefer tam oldu. Örmesi çok zevli hemde çok çabuk bitiyor. Tığla yapılan şekliylede deniyeceğim.



9 yorum:

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine ve emeğine sağlık. Çok güzel olmuş.
Kendine haksızlık yapma.Hiç birimiz başlarken bir şeyler bilmiyorduk. Yanlış yapa yapa doğru yapmayı öğrendik. Önemli olan yapmak istemen. Başlamak. Bence gayet iyi şeyler yapacaksın.
Ziyaretin için teşekkür ederim. Sık sık görüşmek dileğiyle,
Sevgiyle kal.

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Eline sağlık yeldacım, çok şeker olmuş:)

makhina dedi ki...

selam çok güzel olmuş ellerinize sağlık,renk te çok güzel güle güle kullanın :)

Adsız dedi ki...

Çok başarılı yumurta şapkaları da bu aradayorumların onaya tabii kelime doğrulamayı kaldırsana canım

akasyakokusu dedi ki...

Yelda'cım atkın çok olmuş canım..Evvelki gün üst komşum gösterdi.Memleketine gidip gelmişti hediye vermişler.
Beyaz onunki sadece zincir çekilerek örülmüş.
O toplarda ponpon gibi durmuş.Uzunlamasına katlayıp boynuna iki doluyor.
Bulursam bende yaparım..
Görüşmek üzere canım sevgilerimle.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Bu renk çok güzel bence. İp de aynı şekilde . ellerine sağlık. Güle güle giy

Adsız dedi ki...

çok güzel yapımıda basitmiş.ellerinize sağlık.bir öğrenmek istiyorum elişi pazarında benimde ürünlerim var sitenize nasıl eklediniz?

hazalca dedi ki...

çok şık olmuş,ben de zevkle örmüştüm.ziyaretine de çok tşk.ederim

Adsız dedi ki...

tut ipten bende istiyorum ama şişe nasıl başlanır bilemiyorom