17 Ekim 2009 Cumartesi

Eskileri Değerlendirme Etkinliği _ Dolabım

Geçen gün eylül bahçesinden çok güzel bir davet aldım. Davet edilmeseydim de katılmak isterdim ama etkinliğin özellikle duyurulması çok daha mutlu etti beni.
Seragun öncülüğünde eylülbahçesinin evsahipliğinde gerçekleşen bu etkinlik diğer etkinliklerde olduğu gibi heyecanlandırdı beni. Ne yapıyım diye düşünce sardı beni. Zira birçok güzelliklerin ortaya çıkacağını biliyordum ama ben ne yapacaktım.
Bir yandan doktora gidip geliyorum bu arada geçen gün bahsettiğim başağrılarım için verdiğim kan ve idrar tahlillerinden birşey çıkmadı. Çekilen beyin tomografisi Allah'a binlerce şükür temiz çıkınca acaba göz bozukluğundan mı diye Göz doktorunada gittim. Doktor daha gözüme bakar bakmaz cin gibi bakıyorsun bişey yok dedi ama birkaç makinayla kontrolleri yaptı birşey çıkmadı istersen bir dinlendirici yazayım dedi ve yazdı. Kafam rahatladı bu arada gribimde baş ağrılarımda geçti. Ama kimle konuşsam aynı şikayetler ben galiba fazla evham yaptım ama bahaneyle iyice bir muayeneden geçtim.
Akşam işten geliyorum. Kömürlüğün ordan su sesi geliyor. Birkere su basmıştı bodrumu şimdi insan huylanıyor en ufacık birşeyden. Oradada bahçe sulamak için musluk var dedim biri açık bıraktı heralde kafamı uzattım aşağı kata ne su var ne bişey. Merak ettim bir kaç aşağıya indim borudan geliyor ses ama nasıl tazzikli su sesi sanki yukardan su boşa akıyor gibi bir ses. Tam çıkıcam kenarda pis rafları çıkmış bir vaziyette bu çekmeceli dolap. Üstü pembe boyalar bulaşmış vaziyette. Yukarı çıkarken tüm komşulara sordum kimse bilmiyor. Bir karşı komşuya sormadım, onlarda evde yoklardı.
Ertesi gün işyerinde ne yapayım diye düşünürken bodrumdaki dolap geldi aklıma. Akşam işten gelirken alıp çıktım dolabı yukarı, hemen banyoya küvetin içine. Bir güzel yıkadım. Cifledim. Boyaları da çıktı, Parladı, tertemiz oldu çekmeceli dolap. Evde bir kaç parça siyah folyo vardı. Daha önce işyerinde yanlış kesilen folyolar. Kenarlarından birşeyler kesip çıkartırım diye atmayıp eve getirmiştim. İyikide atmamışım. Daireler keserek yapıştırdım dolabın üzerine.
Hoş oldu ama Çok sade gibi geldi gözüme.

Ertesi günü kendi logomdaki kuşlardan kırmızı folyolar kestim boy boy.

Bodruma atılan dolap temizlendi, atılacak folyolar kullanıldı ve atık pastal parçalarım, ıvır zıvırımı toplayan bir dolap haline geldi.

Bir karşıki komşuya sormamıştım dedim ya geldiler 2 gün sonra. Dedim bodrumdaki dolap sizinmiydi, evet cevabını alınca kullanmıyorsanız ben alıyorum onu. Mutfakta erzak dolabıymış yeni dolablar yaptırınca atmışlar bodruma. Al anam al dedi komşumuz. Aldım bile dedim artık benim oldu. Hatta son halini gösterince pişman oldular al dediklerine :)))))

Ve hemen fotoğraflayıp eylül bahçesine gönderdim.

Bence sizde birşeyleri atmadan önce bir düşünün.

Sevgiler

15 yorum:

Nedret dedi ki...

Tam da onu soracaktım:))) görmesinler geri isterler diyecektim.O km. olmuş.Ellerinize sağlık.

ebrugzo dedi ki...

harika olmuş yelda abla ee senin elinden cıktı :) özellkle kuşlara bayıldım :)

Zeynep'in Evi dedi ki...

ben atarmıyım, daha yeni aldım bundan bitane..
napıyım ıvır zıvırı dolduracak uygun bişiy lazımdı, en uygunu da buydu baktıklarımın..
çok güzel olmuş canım, çok beğendim ben..

GeCe dedi ki...

bence kuşlar olmadan ekksikmiş harika olmuş eline sağlık

Jaensue dedi ki...

Bu bi duvar sticker modeliydi gorunce hatirladim:) çok guzel olmus gerçekten ellerinize saglik:)

Adsız dedi ki...

selam arkadaşım bloguna etkinlikden geliyom harika bir çalışma olmuş ellerine saglık www.safiyece.blogcu.com

Stil Direktoru dedi ki...

Yelda şekerim buna benzer desenleri itici bri dolap var balkonda ama kabartmalı :( Bunu yapsam garip durur komple kaplamak gerek sanırım da balkonda diye sallamıyorum ama çok cool olmuş yeminlen :) Bu arada papi kutuları için yarışma düzenlenecek blog da takip de kal umarım kaparsın cicim sevgiler

Yelda dedi ki...

nedukcum valla yüzlerinin hali atmasaydık keşke gibiydi

ebrucum canım benim teşekkürler

zeynepcim çok kullanışlı bir dolap aslında herşeyi topluyor, sende dolabını iyi günlerde kullan
Sevgiler

Gececim teşekkürler

Jaensue evet canım çok hoşuma gittiği için ben blog logom olarak kullanıyorum canım, teşekkürler beğenin için

Safiye ce hoşgeldin teşekkürler beğenin için

Edacım ben bu güne kadar sakız bile kazanamadım pek şanslı olduğumu sanmıyorum ama devamlı takip ettiğim blogunu dikkatle takip edeceğim tekrar
Sevgiler

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

bu devirde herşeyi dönüştürme çabalarını hayranlıkla izliyorum..
çokda keyif alarak..
sevgiler..
iyi haftalar.
ellerinize sağlık ..

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Çok güzel bir blog ama yazılar küçük olduğundan okuması zor geldi bana :(

filiz dedi ki...

çok güzel olmuş ellerine sağlık
komşuda görünce şaşırmıştır bu benim attığım çekmecemi diye :))
sevgiler.

YETENEK-SİZİN dedi ki...

logonuzu dolabınızda uygulamanız çok cici olmuş. bayıldım ii günlerde kullanmanız dileği ile...

Ayca Karaoglan dedi ki...

Canım benim tahlil sonuçlarının temiz çıkmasına ve baş ağrılarının geçmesine çok sevindim.

Dolap için söyleyecek söz bulamıyorum. Marifetli arkadaşım benim. Komşular gerçekten pişman olmuşlardır. Yuvarlak desenlere ve kuş motiflerine bayıldım. Çok cici olmuş çoookk :)

Öpüyorum, iyi haftalar canım...

ebru dedi ki...

Canım ellerine sağlık. Dolap çok güzel olmuş.Eminim bundan sonra komşular eski şeyleri atmadan önce sana soracaklar. Ne yapabiliriz diye. Bu arada geçmiş olsun arkadaşım. Birşeyin olmadığına sevindim. Böyle bir bahane olmasa doktora gitmeyecektin iyi olmuş kontrolden geçmişsin. Öpüyorum seni.

Cocukla Cocuk dedi ki...

amanın ben etkinlikte gördüm aslında da hikayesini okumamışım demek ki bodrumdan bulunmuş tam eski değerlendirme olmuş. Çok güzelleşmiş.
geçmiş olsun bu arada,geçti mi baş ağrıları