10 Ekim 2012 Çarşamba

Çocukta Yaparım Kariyer De.com la Ropörtajım


http://www.cocukdayaparimkariyerde.com 'den Habibe Hanım röportaj talebinde bulununca bir an durakladım. Doğruyu söylemek gerekirse gülmedim değil.  Ne evliyim ne çocuklu ama kariyer yapmaya devamdı. Ama böyle bir amacı varsa sitenin doğruyu söylemem lazımdı. Bekar ve çocuksuz birine teklifte bulunmuşlardı. Ama Habibe Hanım amaçlarının Başarılı Bayanların hikayelerini yayınlamak olduğunu söyleyince tabiki seve seve kabul ettim. 

Çok ta hoş bir röportaj oldu. Kendisine teşekkür ediyorum ....


“İnsan sevdiği işi yapınca başarılı oluyor”


Çocukluğu kumaşlarla, aksesuarlarla içli dışlı geçen biri büyüyünce neler yapar dersiniz? Aklınıza terzilik mesleği gelebilir belki.. Ama birazdan anlatacağım kişinin "gönlü farklı alanlara kaysa da bu özelliğini hiç yitirmemiş" diyerek meraklandırayım sizi.. Kâh stres atmak, kâh terapi niyetine geliştirdi bu yeteneğini.. Her hazine gibi, bilinmek istedi. Bloğunda sergiledi elişlerini. “Yetenekli Kadınların Renkli Blogları” adlı Facebook grubunda paylaştı. Becerikli, marifetli hanımların birbirinden güzel elişlerini sergilediği, tanıttığı bu grubun üyesi olan Yelda Hanım ile tanışmamız da onun güzel, ince detaylarla süslenmiş lohusa taçlarının, kapı süslerinin, bebek şekerlerinin, kına hediyeliklerinin, şirin kolyelerinin linkini paylaşmasıyla oldu. Karşıma kolyeleri gibi zarif, detayları fark edebilen ama detaylarda boğulmayan, dikkatli, yenilikçi, kalıplara girmek istemeyen, özgür ruhlu bir hatun kişi çıktı.
Yelda Özgöktürk, 1974 yılında İstanbul’da doğmuş. Annesi evde dikiş işleriyle, babası da yoğun çalışmasıyla meşgul olsa da  tiyatro, sinema, sirk, lunapark, müze gibi hiçbir aktiviteden mahrum kalmadan, sokakta, oyuncaklarla oynayarak kendi tabiriyle “dolu dolu” geçirmiş çocukluğunu. Başarılı bir öğrenci olan Yelda, hep mimar olmak istemiş, İktisat Fakültesi’nde öğrenim görmüş ve grafiker olarak çalışıyor. Hobi olarak da Küçük Prens figürlü kolyeler, lohusa taçları yapıyor, fotoğraf çekiyor. Uğraşlarının kendisine terapi gibi geldiğini söylüyor. Başladığı işi asla yarım bırakmayan, azimli biri o. Tabi buna başak burcunun titizliği, dikkati ve becerisi de eklenince güzel işler ortaya çıkarıyor Yelda.  

2 yorum:

nalan dedi ki...

Seni yüzyüze tanımanın mutluluğunu taşıyanlardanım zaten. Bu ropörtajı okumakla da çok mutlu oldum Yeldacığım,tatlı kız.
Sevgiyle...

Yelda dedi ki...

Nalan Ablacım çok teşekkür ederim bende sizleri tanımış olmaktan dolayı çok mutluyum. Sevgiler Öpüyorum sizi