28 Aralık 2008 Pazar

Köpük Bardaktan TEALIGHT (1)

Hemen hemen hergün kahvaltıdan sonra işyerinde kahvelerimizi içeriz. Ben hep cam bardakta içmeyi tercih ederim. (Kendi bardağımla). Müşterilerimize de hazırlandı ama biri ben içmem deyince iyi hadi ben içeyim dedim. İşyerinde kullanılan bardaktan kahvemi içerken kafamdan neler geçti anlatamam. Ya kahve iyi geldi zihnim açıldı yada günümdeydim. Fikirler kafamda uçuştu. Aksi gibi müşterilerde çoğalmadımı bütün gün bardak gözümün önünde uçuştu.

Akşam eve geldim yemeğimi yedim Yankı'nın tabiriyle başladım faaliyetlerime.
Daha önce bilgisayardan çıkarmış olduğum kardan adam ve çam şekillerinden uygun boydaki şekilleri bardağın üzerine çizdim. Çıkmaz diye şekli bayağı bastırmışım ama sadece kalemi gezdirmeniz bile yeterli oluyor. Şeklin izi köpükte çıkıyor zaten.

Sonra çizdiğim desenleri maket bıçağı yardımıyla kesip çıkardım.

Bir yüze çam bir yüze kardan adam şekli oldu.

Altına biraz kırmızı polar yapıştırdım. Boncuklarla süslerim.
İçinede bir tane tealight.
Karanlıkta pek belli olmadı onunda sebebi şekiller biraz daha küçük olmalıydı ki ışık daha fazla yansısın.
İlk Resimdeki gümüş olanları Mudo'dan almıştım. Kullanmak kısmet olmadı mumların poşetleri üzerinde baksanıza. Yaz akşamları için balkonunuz, sofralarınız için çok şık.

12 yorum:

Lúcia dedi ki...

Hi!
How lovely this tealight! I love candles and l am always looking for new designs of candleholders and tealights.
I made some with glasses and there are some photos in the blog.
Hope to meet you there.
Bye
Lúcia
www.fazemosdeconta.com

embir dedi ki...

canım çok güzel olmuş, ben çok beğendim. Sadece mumun ısısı plastik bardağı eritebilir mi diye endişe duydum. Evet sıcağa karşı yapılmış bardaklar ama işin içine ateş girince emin olamadım. Birde yansımada çam ağacını gördüm. Gerçektende çok başarılı bir çalışma olmuş. Emeğine sağlık canım.

Adsız dedi ki...

güzel olmuş eline sağlık dediğin gibi şekiller az daha küçük olsa demek ki yansıması daha net olacakmış...çok hoş bir fikir...

narinçeyiz dedi ki...

yelda eline sağlık değişik ve güzel

GeCe dedi ki...

süper süper benim de bu tarz bişeyler aklıma gelmişti, denerim artık. hani 10 marifette konserve kutusunu nokta nokta delerek desen yapmışlardı ya öyle de olabilir. Bu arada yandaki kırmızı kalp ne? benim önerim doğrultusndaki deneme mi o da çok hoş

Sibella dedi ki...

Çok güzel fikir, harika olmuş elinize sağlık :) Belki renkli de boyanabilir bardaklar, yeşil, kırmızı mesela, ne güzel olur :))

Bitki Cadısı dedi ki...

yelda,harika olmuş çok beğendim,yapılacaklar arsında yer aldı bu çalışmada,eline sağlık.

beyaz mendil dedi ki...

Senden korkulur walla:) Şimdi köpük bardak alacağım ve ben de bir mum hastası olarak hemen mumlarım için yapacağım.Tek sorun, her boyda köpük bardak bulabilirmiyim.

Bilun ŞEN dedi ki...

Harika! Hemen bardaklardan almalıyım! Aklına fikrine sağlık :) Çok çok güzel!

Ayca Karaoglan dedi ki...

Yelda'cım harika olmuuuşş :) Fikrine sağlık :)

Adsız dedi ki...

ama ben bunların hepsine bayıldım, tea-light a da , kardan adama da, çerçeveye de. Ellerine sağlık ama en çok da fikrine sağlık. Sevgiler asana Yelda

Cocukla Cocuk dedi ki...

harika olmuş ne hoş bir fikir bu