18 Ekim 2008 Cumartesi

MEVLÜD ŞEKERİ

Geçen akşam üst kat komşumuz Meral Teyze'le oturduk şeker yapmaya.
Torunu Zeynep 2 eylülde dünyaya gelmişti. Araya ramazan ve bayramın girmesiyle yapmak istediği bebek mevlüdünü Zeynep in 40 ının da çıkmasıyla önümüzdeki hafta içinde yapacak. Engin bebek için hazırladığımız bebek şekerlerini görünce çok beğendi. Biz doğumda böyle birşey yapmak aklımıza gelmedi mevlütde yapalım bari deyince bende nasıl birşey yapılabilir önerisiyle iki üç model seçenek sundum. Kelebekli modelde karar kıldı. Bu arada gelini Tuğba'ya sürpriz olacak. Malzemeleri aldım onlar adına aşağıdan. Aşağıdan diyorum ağız alışkanlığı Tahtakale'den. Keseleri, kelebekleri. Bilgisayardan onun içinde yazı çıkarttım. Keselerin içine koymak için. Malzemeler tamamdı 1 hafta öncesinden zaten.
Haftasonu Antalya'ya gideceğin için (yani şimdi siz bu yazıyı okurken ben Antalya'da olacağım) İyi dedik yapalım mı yarın akşam yapalım.
Ben ilk önce silikonla kağıtları keselerin ortasına dışarıdan okunacak biçimde uçlarından silikonladım. İyikide kağıtları yapmışım kesenin altını düzleştirdi kese nin altı büzüşmedi. Meral Teyze içlerine bademleri koyup keselerin kurdelelerini fiyonk yaparak bağladı. Ben Kelebekleri silikonla monte ettim keselere. Hepsi bu kadar. Okadar şık oldular ki anlatamam. 100 tanelik malzememiz vardı. 75 tanesini yapalım dediler. Benim için bir problem yok.
75 tanelik kelebekli, pembiş mevlüd şekerlerimiz oldu.
Yapmak isteyenler için malzemeleri Tahtakaleden şark handan aldım.
Yalnız bir öneride bulunacağım aynı ürünü iki üç yerde sorup fiyat aldıktan sonra hangisinde uygunsa ondan alın. Çünkü yerleri olmasına rağmen fiyatlar arasında bazen çok farklar oluyor.
Yapım aşaması için buyrun,






5 yorum:

Adsız dedi ki...

Allah kabul etsin canım ne güzel olmuş bu arada http://yldoz.blogspot.com ben ekledim bloğuma komşu kapılarıma istersen sen de beni eklersin canım.Sevgiler

ceyt dedi ki...

yeldacım bu şekerler pek güzel olmuş.ellerine sağlık.alttaki çiş çadırına da bayıldım:)
sevgiler..

Cocukla Cocuk dedi ki...

çok zarif görünüyorlar..bebiş analı babalı büyüsün inşallah..sevgiler

ceyt dedi ki...

yeldacım blog arkadaşlığı ödüllerimde sende varsın uğrarsan sevinirim.
sevgiler..

hülya dedi ki...

öncelikle merhaba,uzun zamandır blogunuzu takip ediyorum,ve yaptıklarınızı özenle izliyorum bir bebek bekliyorum ve özellikle nikah şekerleri konusunda yardımlarını yada önerilerinizi bekliyorum,evde kendim yapmak istiyorum ama muğlanın bi ilçesindeyim ve bulunduğum yerde malzeme ve imkanlar kısıtlı bu malzemelerri nereden temin edebilirim,tabi maliyette önemli yani birazda ucuz olsun isitorum netten araştırdım ama biraz külfetli oluyor yardımcı olursanız sevinirim cvp bekliyorum sevgiler....