17 Ağustos 2009 Pazartesi

Amerikan Servisi & Peçetelik

Herkese iyi haftalar diliyorum.
Tatil bitti ama daha elime bişey almadım yapmak için.
Nedense bu aralar eve gittiğimde içimden birşey yapmak gelmiyor.
Birsürü sırada eklenmesi gerekenler var. Gitmeden ekleyeyim de ben tatildeyken yayınlansın diye planlarken onları bile ekleyemedim bloguma. Bari bu arada sizlere önceden yapılanları ekleyeyimde stokları tüketeyim.
Bu amerikan servisleri ve peçetelikleri nasıl yaptığımı ne siz sorun ne ben söyleyeyeim aslında. Dikiş bilenler bir bakışta bunu nasıl yaptın diyecekler biliyorum belkide kolay yolu varken en zorunuda yapmış olabilirim ama yaptım işte.

Bu sarı çuval parçası evde vardı. Evde kullandığımız plastik ameriken servisinin ölçüsünde kestim çuval parçalarını.
Kenarına kumaştan biye kapmak istedim ama ne kadar uğraştıysam köşelerini döndüremedim. Kafayı sıyırdım nerdeyse. Teğelledim olmadı söktüm, internetten aradım taradım bulamadım. Bende kendime göre formül geliştirdim.

Önce uzun kenarları diktim. Sonra Kısa kenarların ölçüsünde zarf gibi yaparak içine geçirip diktim. Normal tekniklerle olmadı ama oldu galiba. Birde bunlara takım olsun diye tuvalet kağıdı rulosunu kaplayarak yaptığım peçeteliklerden yaptım.

Bu kenar biyesi yapma konusunda tüm bilgiye açığım ve çokta mutlu edersiniz beni ayrıca.

Sevgiler herkese


9 yorum:

Ayca Karaoglan dedi ki...

Günaydın Yeldacım, Kenarlar konusunda ben de çok aciz durumdayım :) Ama yine de kendince bir yol geliştirip yapmışsın, belki de doğru olanı yaptın :) Güle güle kullan canım, iyi haftalar.

GeCe dedi ki...

köşeler biraz zorlamış ama olmuş bence aslında plastik amerikan servislerim var benim renkleri bozulmuş bu şekilde kaplamak iyi olur hem sert durur

eline sağlık

saniye dedi ki...

Yeldacım benim bloğumda biye nasıl hazırlanır aşamalarıyla var arşivimi karıştır köşelerde biyeyi rahat dönmek için köşe kısımlarda ovallik yapmalısın ben çay tabağını kenar kısıma koyup (yuvarlak herhangi birşey olur) çizip kesiyorum o zaman rahat dönülüyor ya da kenar kısımda biyeden köşe yapabilirsin ikisinden birini kullanabilirsin

Yelda dedi ki...

Ayçacım çok teşekkürler doğru olan bu değil biliyorum da elden gelen bu :))))

Gece cim evet zorlandım köşelerde
ama azmettim oldu kendi çapımda
Amerikan servislerikai kaplamakta iyi fikir
Sevgiler

Yelda dedi ki...

saniyecim çok teşekkürler hemen geliyorum bloguna

MAVİANNE dedi ki...

ooo
süper olmuş
ellerine sağlık
engin bebek nasıl şeker
Maşallah
Allah bağışlasın
tatil dönüşü iş başı yapmak zorrrr

Cocukla Cocuk dedi ki...

sarı çuval kumaş çok güzelmiş Yelda cım. Biye yapmayı ben de pek bilmiyorum, kolay gibi görünen bazı şeyler makina başında insanın kafasını karıştırıyor maalesef. Saniye hn. ın bloguna bakayım ben de
Ellerine sağlık

bahar yorgun dedi ki...

arkadaşım bende bir ödülün var gelip alır mısın?

beyaz mendil dedi ki...

Yelda'cığım sen bir harikasın,çok şık olmuş .Ellerine sağlık hayatım.