25 Ocak 2010 Pazartesi

MUTLAKA OKUYUN ARKADAŞLAR ÖNEMLİ

Blog arkadaşlarımdan biri haber verdi.
Yılbaşında bana gelen hediyeyi sizlerle paylaşmıştım.
Yaşadığım sevinci mutluluğu yayınladığım fotografları sanki kendisi yaşamış gibi hiçbir kaynak göstermeden yayınlamışlar Ve baktığımda birçok blog arkadaşımın blogunda okuduğum ve yorum yazdığım yazılarıda sitede kendisi yapmış gibi yayınlanıyor. Bazı fotografların üzerinde blog isimleri olmasına rağmen alınmış düşünün artık.
Kendisinden ya kaynak göstermesini yada silmesini rica ettim.
Bunu sizlerde yapabilirsiniz diye düşündüğüm için yazıyorum.
Çünkü hepinizin EMEĞİNE BÜYÜK SAYGIM VAR.
Lütfen herkes kontrol etsin derim ben.

14 yorum:

3prenses dedi ki...

şaşıyorum böyle durumlara..ben de bakayım hemen.sağol canım

minikmini dedi ki...

böyle yapmakla ne geçti eline bu arkadaşın anlamadım ben,ne gereği var böyle davranışların,umarım düzeltilir bu durum,yelda'cım sevgiler...

biyasimadahagirdim dedi ki...

sitedeki "hakkında" bölümünü okudun mu? :))) çok komik yaa:) site sahibi kendi yazısı olduğunu ispatlarsa silermiş.. amaç herhalde sitedeki reklamlardan zahmetsizce para kazanmak :S yolunu kaybedip tıklayan insanlar mutlaka olacaktır...

nrhnmrl dedi ki...

bunun bir yasal düzenlemeyle halledilmesi gerekiyor ama biz görürmüyüz bilmiyorum merak ettiğim şey diğer ülkelerdede böyle şeylerin olup olmadığı ve olduğunda neler yapıldığıdır.Ben onları Allah 'a havale ediyorum Yeldacım.Sevgiler

Fikir İşçisi dedi ki...

ya canım benim çok teşekkür ederim benim ememğimide çalmışlar yorumunu okuyunca baktım şaşırdım kaldım bende bir yazıyla duyurucam ama herkes bir mail atsa bu şarlatanlara belki akıllanırlar amam anladığım kadarıyla bunlar bu hilekarlıkla iyi para kazanıyorlar bu işi o yüzden bırakmazlar ne yapsak bilmemki yuh artık. bi linkle işi çözecekler halbuki kaynak gösterselerdi yazılara hiç sorun çıkmazdı neyse bakalım ne olcak bu işin sonu

makhina dedi ki...

Aynı sitede yaklaşık 1 ay kadar önce benimde sitemde ne var ne yoksa kopyalamış.Mail trafiginden sonra kaldırdı.Direk rss kaynağından alıyorlar muhtemelen.Bizlerde bloglarımıza yeni seyler eklemek icin zaman harcıyoruz.Biri gitse bir geliyor bu tip kopyacı sitelerin.

aytacrafts dedi ki...

yeldacım benimde başıma gelmişti,bi uyarı mesajı attım yasal yollara başvuracağımı belirten,sonra aldığım cevapta 'hangi yazınız anlamadım' diyordu.Çünkü gönüldeneleninde çalışmasını çalmıştı,daha sonra özür dileyip link verdi.Hatta on marifeti google da arama yaptığımızda hemen altındaki link Örgü dantel diye bir yer On marifetteki bütün yazıları kopyalıyor,kimine link veriyor kimine vermiyor kafasına göre,çok çirkin bencede,iyi niyet göstermemek lazım bunlara,geçmiş olsun canım.

herşeyden azıcık dedi ki...

Sanal da olsa sonucunda insanların bir ismi var burda hayır anlamıyorum ne geçiyor eline ve link vermek bu kadar mı zor? Ya da kendi yapmış gibi yayınlayınca bişey mi oluyor?Saol arkadaşım ben de bir bakıyım gerçi benim kıytırıklarıklar onun işine yaramaz:)))

M@hPéRÎ dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
M@hPéRÎ dedi ki...

blog işlerinde ben daha yeniyim. daha bugün link verip bir ürün paylaştım.birden korktum acaba bende mi o yanlış yapanlardanım diye.yorumları okumadan sorumu yöneltmiştim ama sonra farkettim ki sadece bir link vermek yetiyormuş..neyseki doğru yapmışım.. mutlu oldum..

umarım bu yolla yapılan hırsızlık için de yasal bir düzenleme yapılabilir..

herkese sevgiler..

ANTİGONE dedi ki...

maalesef sık sık oluyor böyle şeyler bloglarda, çok çirkin. haber verdiğin için teşekkürler. bence reklam falan olmuyor, aksine mimlenmiş oluyor (blog mimi değil, bildiğimiz mim ;p) böylece. kimlerin böyle şeyler yaptığını bilirsek hep birlikte tavır alabiliriz.

Nedret dedi ki...

Bıktım ben bunlardan Yelda'cığım.Ben senin gibi kibar davranmadım.Hırsızsınız diye giriştim.Sağol haber verdiğin için.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Yelda'cım , şimdi okuyunca senin mailine cevap veremediğimiz aklımıza geldi birden,ne olur kusura bakma . yapılacaklar şeyler o kadar yetersiz ki... http://www.cocuklacocuk.com/alinti-ve-google-search-wiki/ yazımızda bazı ipuçları var ama şikayetlerin peşini kovalamak çok yorucu. yasal düzenleme şart.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Yelda'cım bir de aklımıza ne geldi, link verme ne olur bu emek hırsızlarına, gereksiz puan kazanmasınlar.
Sevgiler