26 Eylül 2008 Cuma

Herkese İyi Bayramlar

Ayın 6 sına kadar Kemer'deyim. Herkese İyi Bayramlar

KAPI SÜSLERİ



Biri beni durdursun. Acayip zevk almaya başladım. İnsanın yaptıkça yapası geliyor.

Bebek arabası olan bitti,
Ama badi şeklinde olan yarım kaldı. E böylede hoş olmamış mı?

ENGİN BEBEK KAPI SÜSÜ




Engin Bebek için yaptığımız güzel şeyleri yayınlamaya başlamışken Kapı süsümüzü atlamayalım. Yankı'nın görüp kıskandığı Kapı süsümüz. Bir bebe mağazasında görmüştüm, interneti karıştırırken denk geldi bir sitede. Yapabilirmiyim yapamazmıyım derken başladım yapmaya
Aksesuarlarını bulmakta zorlandım onlarıda bulunca işte kapı süsümüz

BEBEK SEPETİ

Bebek şekerlerimizi koymak için bir sepete ihtiyacımız vardıPiyasada satılanlar hem pahalı hemde gözümüze küçük gelince büyükçe bir sepet yapmaya karar verdik. Daha sonra bebek odasında pudra, krem vs. eşyaları yerleştirir düşüncesiyle babamında yardımıyla başladık yapmaya. Ben daha farklı hayal ederek başlamıştım aslında ama babamın yönlendirmesiyle farklı birşey çıktı ortaya.
Umarım beğenirsiniz.




(İçine şekerleri yerleştirmeye üşendim, Daha sonra çekip ekleyeceğim)

BEBEK ŞEKERİ YAPIMI

Önce şekerleri hazır kesilmiş yovarlak organze tüllerle bağladık. Sonra kurdeleyle çubukları sabitleyip, emzikleri bağladıktan sonra fiyonk yaptık. Sarkan kurdeleye daha önce kesip hazırladığım ördek ve üzerinde ENGİN Bebeğin E'harfi bulunan polar parçaları silikonla yapıştırdık. Üstlerinede nazar boncuğu çıkartmaları da yapıştırınca çok hoş oldular. Bunlardan 100 tane hazırladık.





Yetmeme ihtimaline karşı malzemelerimiz hazır. İmalata devam.

BEBEK ŞEKERİ



Bayramdan hemen sonra teyze olacağımdan bahsetmiştim.
Arkadaşlarıma, dostlarıma yaptığım bebek şekerlerinden farklı olsun istedim. Ne yapabilirim diye düşündüm. Çubuklar hoşuma gidiyordu. Birde kristal emzikler. E boş olmasın diyerek polardan badi ve ördek keserek yaptığım aksesuarlar, kurdelelerle başladık yapmaya. Babamında yardımıyla işte bu çıktı ortaya.

25 Eylül 2008 Perşembe

ÇİÇEK SAÇ TOKALARI

Arkadaşımın ikiz kızları için hazırladığım tokalar.
Yapımını bir internet sitesinde görmüştüm

Broş yaparım diye düşünmüştüm ama hem denemek hemde bayramda yaklaşırken hediye amaçlı toka yaptım.

23 Eylül 2008 Salı

HP COMPAQ PRESARIO NOTEBOOK



Sonunda, notebookum elime ulaştı. Adapazarından alınan dizüstü bilgisayarımı İstanbul'dan teslim aldım. Daha kutusunu açmak kısmet olmadı. Bu akşam çözeceğim artık.
İşyerinde kullandığım bilgisayar Macintosh alınan Pc ama bakalım. Kullanabilirim inşallah onuda. Bu arada eve internet bağlatmam lazım. Blogumu evden hazırlayabilirim. Asıl önemli olan Ekim ayında doğum yapacak olan Yeşim'le bundan sonra rahat rahat görüşebilecek evdekiler. E torun özlemide birşekilde giderilecek. Artık annem notebook'un başından ayrılmaz. Zaten babam özlem gidermek için arada kaçıp internet kafeye gidiyordu. Oradakiler açıyorlardı babama görüntülü konuşmayı babamda kızı ve damadıyla sohbet ediyordu. Şimdi evde internet olunca birde torun gelince görmek lazım. Gelişmelerden haberdar ederim sizleri.
İki gündür kapalı olan hava bugün güneşli. Güne güzel başladım. Bugün çok mutluyum.

21 Eylül 2008 Pazar

KAPI SÜSÜ - Bir çocuğun sahip olabileceği en iyi Kuzen



Haftasonu okullarda tatil olduğu için en ufak teyzem kızı YANKI'yla bize geldiler. Teyzemle annemin arası 20 yaş, Yeşim'le 4, benimle 5 yaş. Ufakken pek geçinemesekte şimdi iyi anlaşıyoruz. Yankı'ya kuzeniz ama o bizin evin torunu. Çok güzel bir bebekti, çokta akıllı. Halada öyle.
Ekim'de 8 yaşına basacak. Kurduğu cümleleri, seçtiği kelimeleri bir duysanız. Bu seferki bombası hepimizi ağlatacaktı. Engin bebek için yaptığımız kapı süsü ve anı defterini görünce, ne kadar akıllıda olsa bir kıskançlık başladı, bana yapmadın ama dedi. Bende aşkım sanada yaparız dedim. Bu sefer dönüp bana "Bir çocuğun sahip olmak isteyebileceği en iyi kuzensin" demez mi. Herkes birbirine baktı. E bu lafın üzerine yapmasan olmaz. Bu sefer Yankı'nın odası için Kapı süsü yaptık. Engin bebeğinki gibi Ay olacak, süslemeleri Papatyalarla olsun istenince bu konsepte uygun birşey yaptık. İftara kısa bir zaman kala ortaya çıkan sonuç fena olmadı. Engin bebekten önce kapısına asacağı için çok mutlu oldu Yankı.
Birde siparişi var Doğum Günü Hediyesi olarak Anı Defteri istiyor.
Haydi kolay gelsin.

19 Eylül 2008 Cuma

BEBEK ANI DEFTERİ



Allah kısmet ederse bayramdan hemen sonra teyze olacağım. ENGİN'imizi dört gözle bekliyoruz. Yeşim (benden 16 Ay büyük kardeşim) Antalya'da yaşadığı için bir senelik iznimde gördüm birde son halini bayramda Kemer'e gidersek o zaman göreceğim. Allah'tan MSN'de sık sık görüyoruz. Bir badiler, bir tulumlar aldık FUAR BEBE'den birazda abartmışız,nevresim takımlar, bebek havluları gelin çeyizi gider gibi hurçlarla gitti Antalya'ya. Artık kıyafet almamaya başladık ama buseferde duramıyoruz. Annem çok güzel Uyku Seti işledi. Bebek Şekerlerimiz bitti. Dün akşam oturdum bir anı defteri yaptım. Bence çok hoş oldu. Böyle birşey hayal etmemiştim yaparken ama beyaz polar dikerken kalın gelip büzüştüğü için pitikareli kumaştan yaptım.
Birtane modelist defteri diyorlarmış, benim tabirimle çizgisiz ajanda almıştım. Oturdum kapladım kumaşma. Kapladım derken ajandanın boyunda hazır defter kapları gibi diktim. Kapaklarına geçirince tam boyu olduğu için gerildi zaten. Üstünüde kurdeleyle süsledim. Son aşamada da daha önceden ayıcık yapayım diye düşünüp kafasını yaptıktan sonra vazgeçtiğim parçayı kurdelenin ucuna takıp sayfa ayracı yaptım. Bilmem hoş oldu.
Evlenenlere, doğum yapan tanıdıklarıma artım byle bir şey yapacağım. Yaparken çok zevk aldım çünkü.

18 Eylül 2008 Perşembe

BEBEK BEZ PASTASI


Bu Bebek Bez Pastası'nı 2 Eylül günü doğan Zeynep Bebek için yaptım.
Bir yabancı sitede görmüştüm. Ne zamandan beri yapmak istiyordum kısmet Zeynep'e oldu. Prima'nın yeni doğan bezleriyle yaptım. içine çoraplar,badiler,çıngırak, oyuncak koyarak tülle bağladım. Üstünede bebek şekeri malzemesi olan çubuklardan bir tane yerleştirdim. Üzerine pembe tüllerden fiyonklar ve bilgisayardan çıkartıp kestiğim Zeynep yazısını yerleştirdim.
Çok beğendiler.
Çok zevk aldım yaparken.

16 Eylül 2008 Salı

KUTLAMALAR


Cumartesiden başlayan doğum günü kutlamaları dün akşam komşularımızın sürpriziyle son buldu. Kapıyı açmamla ellerinde pastayla karşılaştım. Üst kattaki Meral Teyzemiz. Sağolsun, Eşi gelini, 13 günlük torunu Zeynep. İlerleyen saatlerde kızı, damadı torunu bize katıldı. Eksik olmasınlar. Güzel bir doğum günü kutlaması oldu.
Gündüz işteyken arkadaşlarım aradılar. Onların hatırlayıp aramayları mutlu etti beni.
Ortaokul Arkadaşım Ebru. Denizli'de yaşıyor. Bir kızı bir oğlu var. Çalışıyor ve herzaman takdir etmişimdir. Onunla aramızda çok farklı bir ilişki var. Senelerdir kopmayan bir dostluk. Birbirimizin sıkıntısını kilometrelerce uzaktan hissederiz sanki. Ve bilirim ki bir sıkıntım olsa herzaman arayacağım kişi.
Liseden arkadaşım Dilek. Oda öyledir. İSMEK'te Bilgisayar Hocası. Aradabir kopukluğumuz olsada bitmeyen bir dostluk.
Arkadaşım Gonca, Bahçelievler Folklör Derneği'nden arkadaşımız. Kız Yelloz diye arar kaçırmaz doğum günlerimizi. İyi gün kadar kötü gün dostudurda.
Ve bir çok arkadaşım Hepsini çok seviyorum.

15 Eylül 2008 Pazartesi

Doğum Günüm 15 Eylül

Evet bugün benim doğum günüm.
Bir yaş daha yaşlandım.
Cumartesi günü sürpriz bir doğum günü partisi vardı.
Teyzemler sürpriz yapıp iftara geldiler. Doğum günüme iki gün varya, ben hala anlamadım.. Pastayı nasıl kapıdan içeri soktularsa. Otururken pasta geldi.
Bu sene kutlamalar Cumartesi den başladı.
Doğum günleri benim için herzaman önemlidir. Çünkü o kişi için özel bir gündür. Kimi için hatırlamak veya hatırlanmak çokta önemli olmasada, benim için arkadaşlarımın, dostlarımın, aile fertlerinin doğum günlerini kutlamak, hediyeler almak , telefon açmak zevk veriyor.
Ama bu aileden gelende birşey heralde. Bizim ailede hiçbir kutlama, doğum günü atlanmaz. Maksat illede hediye almak değildir. Güzel bir masa hazırlamak bile o günü özel kılar. Allah rahmet eylesin anneannem 5 çocuğunun, 9 torununun (şimdi 10 oldu ama), akrabalarının, komşularının doğum günlerini, evlilik yıldönümlerini atlamazdı. Ölmeden son ikisene bir iki gün şaşsada yinede unutmazdı. Annemde, teyzemlerde ve bizdede öyle.
Onun için bizim ailede kutlamalar çok olur.
Evet bugün benim doğum günüm.
Bana Özel ve Hatırlanmak çok güzel.

13 Eylül 2008 Cumartesi

HEPSİ DÜN GİBİ

Bir Cumartesi ve bir hafta daha bitti. Zaman göz açıp kapatıncaya kadar geçiyor. Hayatta öyle.
Ah bir 18 ime bassam derken (insanın hayatında ne değişecekse) pazartesi günü yaş bir numaratör daha atacak benim için.
Aslında 18'ime bastığım gün dün gibi.
O zaman Bahçelievler Folklör Derneği'ne gidiyorduk Yeşim'le. (Bu arada Yeşim benden 16 ay büyük kardeşim, kendisine abla demediğim için) Yaz aylarında da yurtdışı seyahatlerimiz oluyordu. O zaman yurtdışına çıkarken konut fonu alınıyordu. 15 günle 100 mark yerine 50 mark vermiştik. Ve 18 'ime İspanya'nın Cadiz şehrinde girdim. Kalabalık bir grupla , koca bir beyaz pasta ve büyük bir eğlenceyle. Eylül ayı başında doğum günü olan iki kişiyle beraber pastamızı kestik. Sonrada bara gitmiştik hepberaber. Arkadaşlarımın bana aldıkları müzik kutum hala durur. Bunu sağlayan ve benim gibi inanıyorum herkesin bir baba gibi sevdiği Bahçelievler Folklör Derneği'nin Başkanı Hasan ISIK'tı. Büyük bir saygı ve rahmetle her zaman anıyorum.
Bahçelievler Folklör Derneği ile çok güzel günlerimiz oldu. Çocukluğumuz, gençliğimiz o dernekte geçti diyebilirim. SAğlam dostluklarımız. Hepsi bize bir abla, ağabey ve bir kardeş gibiydiler. Halada öyle. Şimdi herkes çoluğa çocuğa karışsada onlarda bizim yeğenlerimiz oldular. Ve bu aile hep genişledi. Bu dernek sayesinde yurtdışında birçok ülke görme fırsatımız oldu. Ve bu ülkelerden birçok dostlarımız. Evlerinde kaldığımız ailelerimiz. Dernekten arkadaşlarımızla toplandığımızda hatırlayıp güldüğümüz bir çok güzel günümüz ve anımız. Aslında anlatacak çok şey var. Zamanla yazarım.
Zaman çok çabuk geçiyor derken ne hatıralar canlandı gözümde. Evet HEPSİ DÜN GİBİ.